Hvala najljepsa na odgovoru griva 1978.
Upravo zbog tog poremecaja hormona dobila sam jako puno tezine,a poremecaj je usljedio u ratu nakon stresa,vec 13 godina se borim s tim,pila sam diane tablete koje mi je prepisao jedan od najpoznatijih ginekologa u Sarajevu,zbog kojih mi su se i pocele javljati malje na licu kao i crvenilo a nista mi nisu pomogle.Nisam alergicna ni na sta a samo lice mi je isuseno nakon bilo kakvog dodira s vodom.Kada se probudim ujutru mnogo sam blijedja nego kada se umijem.Cim voda dotakne moje lice u predjelu brade i obraza javlja se crvenilo a ima tu i poneki ispucali kapilarcic.A pijem vode mnogo samo ne izbacujem ni pola.Doktori su svasta nesto dijagnosticirali.Prvo da imam policisticne jajnike u sto sam sigurna jer imam probleme sa menstrualnim ciklusom,a onda su tek nedavno otkrili da imam problem sa stitnom zlijezdom pa su mi dali da pijem Letrox,ali pila sam isti samo 5 dana jer me je glava jako bolila od njega.Tako to godinama sa doktorima i dijetama traje,sve dok se ja nisam odlucila uzeti stvari u svoje ruke i obratiti se prirodi.Ma opsti haos sa mojim hormonima i vjerovatno posljedica toga su i moji rumeni obrazi(inace imam jako blijedu put)
,u svakom slucaju hvala svima koji pokusavaju pomoci...