Herbateka    
Stranice: [1]
  Odgovor  |  Štampaj  
Autor Tema: pivski kvasac  (Pročitano 1465 puta)
Rosa
Gost

« poslato: 05.05.2006. 13:44 »
Odgovori sa citatomCitat

Dal svakodnevno uzimanje pivskog kvasca moze prouzrokovati tegobe? Ja vec duze vreme koristim pivski kvasac u tabletama i pocela sam osecati mucnine i vrtoglavicu, pa neznam jel mozda kvasac problem?
Sačuvana
sanda
Gost

« Odgovor #1 poslato: 14.05.2006. 13:59 »
Odgovori sa citatomCitat

Sigurno nije problem u kvascu. Ja sam ga pila godinama i nikad nisam imala nikakvih problema.
Sačuvana
bela
Gost

« Odgovor #2 poslato: 16.05.2006. 08:36 »
Odgovori sa citatomCitat

Samo nemopj prelaziti uobicajenu dnevnu dozu i bice sve OK.

Iako je on neskodljiv, sto ne napravis pauzu u uzimanju od 1 nedelje?
pozdrav
Sačuvana
Boba
Gost

« Odgovor #3 poslato: 18.05.2006. 20:29 »
Odgovori sa citatomCitat

Mene takodje interesuje koliko dugo se smije  konzumirati pivski kvasac,cula sam cak da je preporucljivo samo mjesec dana godisnje .
Kolika je dnevna doza preporucena za sedmogodisnje  dijete?Moze li njegovom upotrebom doci do hipervitaminoze i kako se ona manifestuje?
Sačuvana
bela
Gost

« Odgovor #4 poslato: 19.05.2006. 15:30 »
Odgovori sa citatomCitat

Do hipervitaminoza moze doci samo kada se uzimaju vestacki vitamini (i to prvenstveno vit A i vit D - a to se moze ozbeci ako se ti virtamini deci daju 5 dana u nedelji, a 2 dana, najcesce preko vikenda se ne daju.)
Vit D leti davati samo po preporuci pediajtra.

Pivski kvasac moze povecati krvni pritisak i sl  ali samo AKO se uzimai u PREVELIKOJ dozi (ali ne dolazi do hipervitaminoze vitamina B grupe jer su to vitamini rastvorljivi u vodi, te njihov visak izadje preko mokrace).
U principu, pivski kvasac je sasvim neskodljiv ukoliko s euzima u preporucenoj kolicini ( a ja bih dodala i ukoliko se prave tako male pauze).
Najbolje je pivski kvasac davati po uputstvu (licno uvek uzimam onu najnizu dozu prema uputstvu) i praviti pauze u davanju (5 dana davanja pa 2 dana ne uzimati).
Znaci, i za dete davati po uputstvu za decu.
Ipak, ako su potrebne vece doze B-komplexa, tada se obicno deci daju granule (mnogi daju deci B-komplex samo zbog apetita - treba znati da samo B12 izaziva apetit, ali se ne savetuje uzimanje  samo 1 vitamina iz te grupe jer bi njegovo samostalno uzimanje moglo da iscrpi rezerve  iz tela ostalih vitamina te grupe --- naravno ako lekar savetuje drugacije, tada slusati njegove savete)

Vitamini grupe B se cesto uzimaju leti ukoliko se osoba dosta znoji.

U Srbiji se prodaju tablete pivskog kvasca i na kutijama pisu preporucene doze.
poz
Sačuvana
Stranice: [1]
  Odgovor  |  Štampaj  

Prebaci se na: