griva1978
Punopravni član
Poruke: 131
|
|
« Odgovor #1 poslato: 03.03.2008. 19:22 »
|
Citat |
.... na razne vrste bakterija djeluju razne vrste Äajeva tako na streptokoke djeluje ÄiÄak!! ( i list vinove loze)..ÄiÄak mogu piti Äak i trudnice... ono Å¡to vi sami bez pomoći Å¡kolovanog fitoterapeuta..... napraviti je ozbiljno se uhvatiti kure pijenje Äaja od ÄiÄka ( UVIJEK SPRAVLJAJTE SVIJEŽI ÄŒAJ OD ÄŒIÄŒKA), 1 mala žliÄica korjena na 2 dcl vode, kuhati 5 min, pustiti da odstoji pola sata, procjediti i piti na gutljaje.... 2-3 x dnevno tako Äiniti... u Äaj možete dodati 1 žlicu tinkture echinacee ( "Imunal") koja će vam dignuti imunitet...ili 1 malu žlicu propolisa.... dalje u cca 30 ml jako dobrog mecerata kantariona stavite 10 kapi et. ulja Äajevca ( iskljuÄivo od firmi Oshadi, Pranarom ili bar Primavera.... sintetiÄke izvedenice ili et. ulja loÅ¡e kvalitete mogu biti jako opasna)... u tu mjeÅ¡avinu uronite tampon na 10 min i stavite ga u vaginu..takve tampone mjenjajte bar 2- 3 x dnevno i to će vam pomoći protiv kandide.... takoÄ‘er kuipite ulje bijelog bora i crne smreke ( iskljuÄivo od one 3 firme!!!!) i u 30 ml makadmije, ljeÅ¡njaka, sjemenki grožđa ili nekog drugog brzoupijajućeg baznog ulja stavite po 30 kapi svakog od ona 2 et. ulja i tom mjeÅ¡avinom mažite stražni dio leÄ‘a, podruÄje nadbubrežne žlijezde kako biste potakli intenzivno imunitet....
..ako vam je stvarno stalo do toga da se izlijeÄite onda se uporno i dosljedno primite posla! gutanje antibiotika nikad nije bilo rijeÅ¡enje a pogotovo ne za tretiranje gljivica jer već i vrapci na grani pjevaju da se nakon bilo koje ture antibiotika potpuno porementi flora i kandida potpuno podivlja... Äesto i kad su u pitanju bili antibiotici za upalu grla...
...a evo još nešto...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koji su simptomi prekomjernog rasta Candide u probavnom sustavu?
Vjeruje se da Candida pridonosi mnogim zdravstvenim tegobama kao Å¡to su:
- kroniÄne gljiviÄne infekcije sa simptomima svrbeža, peÄenja i pojaÄanog iscjetka
- probavni simptomi kao Å¡to su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i plinovi, grÄevi, dijareja, konstipacija i žgaravica
- respiratorne alergije, kihanje, kongestija, kroniÄni iscjedak iz nosne Å¡upljine koji se cijedi po stražnjem dijelu ždrijela, Äest kaÅ¡alj, grlobolja, prehlada, astma
- alergije ne hranu
- kroniÄni umor
- simptomi živÄanog sustava kao Å¡to su anksioznost, depresija, iritabilnost, slabo pamćenje i slaba koncentracija
- problemi sa menstrualnim ciklusom
- kožni osipi
Kada je povećan rizik za prekomjernim rastom kandide?
- lijeÄenje antibioticima Å¡irokoga spektra
- oslabljeni imunološki sustav
- upotreba kontraceptiva, hormonske nadomjesne terapije
- prehrana bogata hranom koja sadrži gljivice ili rafiniranim šećerom
- trudnoća
- dijabetes
Smjernice za prehranu protiv kandide: Anti-kandida dijeta
Prehrana igra bitnu ulogu u lijeÄenje Candide, a bitno ju je primijeniti uz terapiju lijekovima. Dužina dijete ovisi o dužini simptoma, njihovoj jaÄini i ukupnom zdravstvenom stanju. Mnoge osobe osjećaju poboljÅ¡anje nakon strogog pridržavanja dijete u trajanju od dva do Äetiri tjedana. Sa nestankom simptoma i nakon provedenih laboratorijskih testova koji će to i dokazati, hrana iz zabranjene liste može se lagano vraćati u uobiÄajenu prehranu, pazeći pri tome da li je pojavljivanje simptoma povezano sa nekom od tek uvedenih namirnica. Dakle, prehrana je bogata biljnim vlaknima, a izbacuju se rafinirani Å¡ećeri i drugi ugljikohidrati koje gljivice koriste za rast. Kako gljivice u toku rasta razlažu Å¡ećer do ugljiÄnog dioksida i vode, to može biti uzrok mnogobrojnih simptoma, a najÄešće probavnim smetnjama kao Å¡to su stvaranje plinova i nadutost.
Tokom prva 2-3 tjedna programa, Äesto se preporuÄuje da se unos ugljikohidrata smanji na 20-60 grama dnevno, a Å¡to ovisi o dobi, razini aktivnosti, i stupnju osjetljivosti na žitarice. Kako simptomi nestaju, unos ugljikohidrata se postepeno povećava. Hrana koja sadrži niske koliÄine ugljikohidrata je slijedeća: meso, piletina, puretina, morska hrana, neko oraÅ¡asto voće, ne-Å¡krobno povrće.
Nedozvoljena hrana
Å ećer - Izbjegavati Å¡ećer znaÄi mnogo viÅ¡e od jednostavnog prestanka dodavanja Å¡ećera u jelo ili Äaj, to znaÄi provjeravati prisutnost Å¡ećera u svim jelima kojima se hranimo. Najbolje je da se izbace svi oblici Å¡ećera, budući da oni promoviraju rast Candide. To su: bijeli i smeÄ‘i Å¡ećer, med. Izbaciti sve namirnice koje sadrže Å¡ećere (proÄitati na deklaraciji: saharoza, fruktoza, maltoza, laktoza, glikogen, glukoza, manitol, sorbitol, galaktoza, monosaharidi, polisaharidi). Izbaciti; kekse, kolaÄe, bombone, Äokoladu, marmeladu.
Voće - Sadrži prirodni Å¡ećer koji je potreban za rast gljivica. Slijedeća se hrana treba izbaciti: smrznuto, konzervirano i suho voće, voćni sokovi, naranÄe i juice, dinja.
Kvasci - Hrana koja sadrži kvasac treba se izbaciti: pekarski i pivski kvasac, suplementi kvasca, pekarski proizvodi sa dodatkom kvasca. Izbaciti proizvode od bijelog brašna. Mogu se koristiti pekarski proizvodi od integralnih žitarica bez dodatka kvasca, ili sa dodatkom praška za pecivo.
Ocat - Ocat se proizvodi pomoću kultura kvasaca, stoga ga je potrebno izbaciti: sve vrste octa, majonezu, dresinge za salate, keÄap, razne umake, soja umak, senf, kisele krastavce i ukiseljeno povrće, konzervirane masline.
Gljive - Izbaciti.
Kikiriki, maslac od kikirikija i pistacija - Često sadrže plijesni pa ih je potrebno izbaciti.
Alkohol - Alkoholna pića sadrže šećer koji je potreban za rast gljivica, a osim toga opterećuju jetru i druge organe. Treba izbaciti sve oblike alkohola: vino, pivo, žestoka alkoholna pića.
Kava, crni Äaj - Kava i crni Äaj nisu poželjni, treba izbaciti sve oblike, a izabrati druga pića: vodu, biljne juhe, svježe povrtne sokove, biljne Äajeve.
Sirevi - Izbaciti zrele, pljesnive i procesirane sireve.
Mesni proizvodi - Izbaciti sve mesne proizvode: salame, slaninu, hrenovke, kao i konzerviranu i sušenu ribu.
Ostala konzervirana, obrađena i rafinirana hrana - Također je nepoželjna.
Hrana koja se treba ograniÄiti
MlijeÄni proizvodi - Candida može utjecati na metabolizam masnoća, tako da se unos mlijeÄnih proizvoda treba umanjiti. ObiÄno se eliminiraju slijedeći mlijeÄni proizvodi: kravlje mlijeko, većina sireva (osim onih sa niskim sadržajem laktoze kao Å¡to su emental, mozarella), sladoled. Poželjan je organski nemasni jogurt koji sadrži povoljne bakterije.
Hrana koja se preporuÄuje
Umjesto svega navedenog jedite zdravu hranu koja ne sadrži gljivice i plijesni: cjelovite žitarice poput smeÄ‘e riže, prosa, jeÄma, te svježe povrće. Veoma je korisno zeleno povrće pripremljeno na pari jer obiluje klorofilom koji djeluje proÄišćavajuće. DopuÅ¡tene su i morske biljke, raženi kruh, kukuruzne kokice, tortilje, tofu, miso, obiÄni jogurt, krto meso, svježa riba, meso prirodno hranjene peradi i jaja prirodno hranjenih kokoÅ¡i. Novija istraživanja pokazuju kako i prirodno Äisto maslinovo ulje, uzimano u malim koliÄinama suzbija neprirodno razmnožavanje gljivica. ÄŒeÅ¡njak, kako sirov, tako i kratko prokuhan pomaže u procesu uklanjanja Candide iz crijeva.
Povrće - Sve vrste povrća, Å¡to viÅ¡e u sirovom ili kuhanom obliku: razne salate, rajÄice, krastavci, zelje, kupus, luk, ÄeÅ¡njak, mahunarke, zaÄinsko bilje, povrtni sokovi bez dodataka Å¡ećera. Poželjno je koristiti hranu sa visokim sadržajem vlakna koja može mehaniÄki odstraniti nakupine gljivica koje se nalaze izmeÄ‘u crijevnih resica i nabora crijevne sluznice - integralne žitarice, raženi kruh, zobene pahuljice, pÅ¡eniÄne klice, cvjetaÄa, brokula, zeleni i crveni kupus, kiselo zelje, kao i suplementi vlakana.
Voće - Posebno je koristan limun.
Meso - Meso peradi, divljaÄ, riba, rakovi, kao i bistre juhe.
Svakodnevno se preporuÄuje mala koliÄina fermentiranih namirnica kao Å¡to su obiÄni jogurt (ne voćni!): acidofil, LGG jogurt, AB kultura; zatim i kiselo zelje koje je prirodan izvor laktobacila (korisnih bakterija).
Umjereno: smeđa riža, krumpir, raženi kruh.
U suzbijanju gljiviÄne infekcije i Candide mogu pomoći i slijedeći dodaci prehrani:
Lactobacillus acidophyllus - To je poželjna bakterija koja se prirodno naseljava crijeva i rodnicu. Ova bakterija stvara mlijeÄnu kiselinu koja osigurava nizak pH sredine u kojoj se nalazi, te na taj naÄin Äini prvu obrambenu liniju u nastupanju razliÄitih infekcija. Prirodni izvori laktobacila su obiÄni jogurt, tj. acidofil i LGG. Postoje i suplementi koji sadrže ovu bakteriju, a mogu se nabaviti u ljekarnama u obliku tableta, kapsula, praha i napitaka.
Sredstva protiv gljivica - Osim lijekova, od pomoći mogu biti ekstrakt limunovih sjemenki, ÄeÅ¡njak, kaprilna kiselina i berberin, koji se mogu nabaviti u trgovinama zdrave hrane. Ova sredstva se ne resorbiraju u krv, pa se mogu uzimati i za vrijeme trudnoće i dojenja.
Candida Yeast - To je homeopatski pripravak koji potpomaže uspostaviti zdravu ravnotežu gljivica u organizmu. Može se nabaviti i bez recepta, a dolazi u vidu zrnaca i koristi se 3-5 puta dnevno po 1-2 zrnca oralno. Candida Yeast potiÄe imunoloÅ¡ki sustav crijeva na stvaranje protutijela koja djeluju lokalno u crijevima i na taj naÄin ograniÄavaju, odnosno ometaju rast gljivica.
Multivitaminski preparati - Vitamin C, vitamini B kompleksa, cink, magnezij, elementi u tragovima i esencijalne masne kiseline pospjeÅ¡uju obrambenu sposobnost organizma i sprjeÄavaju povrat gljiviÄne infekcije.
|