Šta je Akupunktura ?

Akupunktura Aurikulo terapija Laser terapija Su Jok terapija Dijagnostika

Akupunktura je stara Kineska metoda terapijskog lecenja svih vrsta bolesti koje napadaju coveka. Rec akupunktura potice od latinske reci acus (igla) i punctus (bosti). Ona je deo kineske tradicionalne medicine i postoji oko 5000 godina, a od 1978. godine je službeno priznata grana medicine i od strane Svetske Zdravstvene Organizacije.

Telo svakog coveka je povezano energetskim kanalima sa svim vitalnim organima u samom telu a na svakom od tih energetskih kanala nalaze se stotine Akupunkturnih tacaka preko kojih protice vitalna energija. Ukoliko dode do prekida protoka energije u bilo kojoj od tih tacaka dolazi do raznih oboljenja težih ili lakših zavisno od broja tacaka u kojima je došlo do prekida protoka energije.

Akupunkturolog odreduje akupunkturne tacke u kojima je došlo do prekida protoka energije i dijagnostikuje nastalo oboljenje. Stimulacijom tih utvrdenih tacaka pojedinacno ili više tacaka odjednom postepeno se uspostavlja ponovna cirkulacija energije a samim tim se pacijent vraca u normalno zdrastveno stanje i dolazi do potpunog ozdravljenja.

Da li je Akupunktura bolna ?

Akupunktura je potpuno bezbolna jer se u terapiji koriste veoma tanke akupunkturne igle kao vlas kose pa se samim tim ubod iglice ni ne oseti. Iglice koje se koriste u akupunkturi su napravljene od materijala kao što su zlato i platina i posle upotrebe se bacaju zbog sigurnosti od hepatitisa, side itd.

Za pacijente koji se plaše igala tu je i terapija akupunkturnih tacaka Laserom koji je potpuno bezbolan a isto tako efikasan.

Koje bolesti leci Akupunktura ?

Akupunkturom se lece sve vrste bolesti od onih lakših pa sve do najtežih oboljenja kao što su dijabetes , astma , visok krvni pritisak , bolesti srca, bubrega, jetre i kancerogena oboljenja. Treba napomenuti da lecenjem akupunkturom pacijent nema potrebe za uzimanjem velikih kolicina lekova kao kod drugih medicinskih metoda.

Kljucne prednosti Akupunkture

* Brzo i efikasno lecenje
* Nema potrebe za hirurškim intervencijama
* Nema potrebe za uzimanjem lekova

Efekti dejstva Akupunkture

Kao zanimljivost, ali i kao dokaz kako Akupunktura deluje pogledajte fotografije snimljene specijalnom kamerom.

Prva fotografija pokazuje snimljene vrhove prstiju kod pacijenta pre terapije Akupunkturom, pacijent se žali na slabost, malaksalost i nesanicu:

Slika 1

Druga fotografija pokazuje snimljene vrhove prstiju kod istog pacijenta posle samo jedne terapije Akupunkturom:

Slika 2

Na fotografijama, kada se uporede, se vidi koliko se cirkulacija energije pojacala, a samim tim i oporavak pacijenta.