TAHEEBO

Drugi nazivi: Ipe Roxo ili Pau `D Arco.
Latinski naziv: Tabebuia Avellanedae ili Tabebuia Altisima . .

Opis biljke: Pau D`Arco, kao sto se pokazalo, je prava lekovita biljka, ali ne i nova. To je lekovita biljka koja je otkrivena 1977.godine, a pre toga bila je poznata Indijancima.

Doktori Teodoro Meyer i Prats Ruiz, su upotrebili ovu biljku i lecili s njom razne vrste raka, ukljucujuci leukemiju i mnoge druge neizljecive bolesti, sa fantasticnim rezultatima.

Brazilske novine i magazini posvetili su cele stranice cudesnom lecenju koje je postignuto sa Pau D`Arco. Caj se pravi od unutrasnje kore drveca Lapacho Colorado ili Lapacho Morado (Tabebuia Avellanedae ili Tabebuia Altisima).

To drvece se obicno zove Ipe Roxo ili Pau `D Arco. Indijansko ime mu je

Taheebo. To je ozoniferno drvo sa ekstremno dubokim zilama i raste na mestima bogatim ozonom.Te dve vrste drveca imaju lepe cvetove, jedan ljubicaste a drugi crvene, a

oba su mesozderi, sto znaci da jedu insekte. Naucna istrazivanja su u kori ovih drveca pronasla sastojke izvanredno otporne protiv gljivica i spora, mada je susedno drvece i raslinje s njima gotovo pokriveno . ,

Taheebo najvise upotrebljavaju oboleli od raka i alergija. Buduci da Pau D`Arco oslobadja telo od toksina, telu se daje nova vitalnost, a sto utice i na psihu i na um. Depresivna stanja, insomnija (nesanica) i patoloske teskobe ublazuju se s Pau D`Arco. Postoje naznake da pomaze i kod AIDS-a (SIDE). Postoje izvestaji o izvanrednim uspesima kod herpesa i drugih prenosnih bolesti.


Opste napomene: 1 soljica = 2 dcl. Obicno se uzima kolicina od 1 velike vrhom pune supene kasike caja na 1 litru vode za laksa obolenja pa do 5 supenih kasika kore na nekoliko litara vode dnevno za teza obolenja.

Alergije: Kod nekih izaziva reakcije nepodnosljivosti ovog caja. U tom slucaju, u pocetku se preporucuje 1 soljica dnevno, a onda se postepeno povecava kolicina caja.

Anemija: Za ovakve slucajeve, dovoljno je piti 3-4 soljice Taheebo caja dnevno, nezasladjenog. Kada nastupi poboljsanje, dovoljno je piti 2 soljice dnevno.

Arterioskleroza: 3-4 soljice Taheebo caja dnevno. Kada nastupi poboljsanje dovoljno je dalje piti 1 soljicu dnevnio.

Astma: 4-5 soljica dnevno. Delotvorne su i kupke, kao i inhalacije sa Taheebo cajem. Preporucaju se i topli oblozi Taheeba na grudi.

Candida i ostala gljivicna obolenja: U pocetku 1 soljica a onda se postepeno povecava kolicina do 5 soljica dnevno.

Crevna oboljenja: Keneth Jones opisuje slucaj jednog deteta sa hronicnim prolivima, koje se izlecilo samo sa pola soljice Taheebo caja. Kod jakih upala Taheebo regulise varenje za nedelju dana. Piti po 1 litru caja dnevno.

Cir zeluca i dvanaestopalacnog creva: Preporucuje se piti 3-4 soljice dnevno tokom nekoliko meseci.

Diabetes (Secerna bolest): Preporucuje se 1 litra tokom nekoliko meseci. Ekcemi: Piti 1 litru caja dnevno tokom nekoliko meseci a na obolela mjesta stavljati obloge od taloga kore nakon kuvanja.

Gastritis: Piti 1 litru caja dnevno. Normalno, izbegavati jako zacinjena i teska jela.

Gljivicna obolenja koze: Preporucuje se 2-5 soljica dnevno, duze vreme i namakati u caju obolela mesta ili stavljati obloge.

Gripa: Preporucuje se 4-5 soljica dnevno, a preporucaju se kupke i inhalacija 15-20 min dnevno. Hemoroidi: Piti taheebo caj a preporucaju se i kupke i oblozi. Imunitet: 1 litra Taheebo caja dnevno, a nakon poboljsanja 2 soljice dnevno.

Hemoterapija: Jacina i kolicina Taheebo caja nisu strogo odredjeni. Koristite kolicinski koliko zelite. Kolitis: Preporucuje se 4-5 soljica dnevno, mesecima. Kada nastupi poboljsanje smanjiti na 2 soljice dnevno. Takodje, klistir od Taheeba je jako delotvoran.

Malarija: Pola litre caja dnevno. Koristiti hladne obloge.

Migrena: Piti 3-4 soljice Taheebo caja dnevno, sto duze vremena, a zatim smanjiti na 2 soljice dnevno.

Opekotine: Piti 1 litru caja dnevno i stavljati hladne obloge od Taheeba nekoliko puta dnevno. Oblozi prilikom prvog stavljanja mogu izazvati jake bolove, ali to ne traje dugo.

Paraziti (u crevima): Piti mesecima 1 litru caja dnevno.

Psorijaza i ostale kozne bolesti: Piti 1 litru caja dnevno. Koristiti kupke i obloge.

Rak: Vidi iskustva kod lecenja raka. Piti vece kolicine caja jace koncentracije (do 5 vrhom punih`supenih kasika Taheebo caja).

Siva mrena: Piti 2-5 soljica Taheeba dnevno duze vreme. Takodje, ispirati oci s cajem nekoliko puta dnevno.

Vaginalne infekcije: Piti nekoliko soljica caja dnevno. Preporucuju se kupke pre spavanja, nekoliko puta dnevno vrsiti unutrasnja ispiranja. Takodje i skuvati malo jaci caj, u njega namociti tampon i menjati ga svakih 8 sati..