Bolesti i Simptomi

Čir na želucu i dvanaestercu - prirodni lekovi

kupus Da biste sprečili pojavu čireva potrebna je zdrava ishrana, bogata vlaknima, povrćem, voćem, celovitim žitaricama, … Sirovi, sveži kups je jedan od najpoznatijih lekova za čir na želucu. Proizvodi amino kiseline, koje pomažu jačanje stomaka i zalečenje čira. Napravite sami u sokovniku sveže ceđeni čisti sok od kupusa (možete dodati i šargarepu) i pijte jednu šolju na dan. Pored šargarepe u sokovnik možete dodati i šaku svežeg spanaća...... I banane su vrlo korisne, sveže ili u vidu milkšejka, kao i listovi piskavice. Potražite ih u biljnim apotekama i pravite čaj. Listovi ove biljke sadrže supstance, oblažu unutrašnjost stomaka, štite ga i pomažu da zalečite i rešite se čira..... Med je vrlo poželjan kao lek za čir. On napada bakterije i jača stomak i crvenu floru. Možete uzimati 1 kašičicu meda ujutro na prazan stomak ili povremeno pojesti šnitu hleba od celovitog zrna sa medom. ....

Giht - alternativno lečenje

cicak Giht , takođe poznat kao urični artritis ili kristalno - indukovan artritis , je jedna od najstarijih poznatih bolesti . Bolest je gotovo isključivo napadala bogati sloj društva i plemstvo , pa se stoga nazivala i bolest kraljeva . Giht je dobar primer bolesti povezane sa nepravilnom ishranom i preteranom konzumacijom alkohola . Nekad je giht bio veoma bolan , ali danas se jednostavno kontroliše pravilnim lečenjem i ishranom . U normalnom stanju organizma , mokraćna kiselina se razgrađuje u krvi i eliminiše se preko urina . Ako telo povećava proizvodnju mokraćne kiseline ili ako bubrezi ne eliminišu dovoljno mokraćne kiseline iz tela , njena koncentracija u krvi se povećava . To stanje zove se hiperuricemija . Kada se stvore kristali mokraćne kiseline kao rezultat hiperuricemije , može se razviti giht . Osim nepravilne ishrane i preterane konzumacije alkohola , giht mogu uzrokovati ...

SPISAK BOLESTI 2

 

SPISAK BOLESTI

 

ŽUTICA

Kategorija: Bolesti Razno ŽUTICA
Lecenje:
. .

ŽGARAVICA

Kategorija: Bolesti Razno

ŽGARAVICA
Lecenje:
. .

ZUJANJE U UŠIMA TINITIS

Kategorija: Bolesti Uha

ZUJANJE U USIMA Zujanje u ušima, izmedju ostaloga, nastaje i slablenjem slušnog živca. Ono može biti prouzrokovano starošcu, promajom, prevelikom bukom, povišenim krvnim pritiskom, ili nasledno steceno. Bolest se iskazuje skoro trajnim šumovima u ušima i osetnim smanjenjem sluha. .
Lecenje:
. .


Saslav Caja:

  ZA ŽENE KOJE ŽELE DA POSTANU MAJKE

  Kategorija: Zenske bolesti
  ZA ŽENE KOJE ŽELE DA POSTANU MAJKE

  Osnovno preduslov da zena moze da rodi su pretpostavke da su oba partnera zdrava i da nema smetnji ni kod muskarca ni kod zene. Ukoliko i postoje smetnje u vidu manjeg broja pokretnih spermatozoida kod muskarca (75%)
  sledeca kura ce sigurno pomoci. Ova kura se koristi i kod potpuno zdravih zena za poboljsanje ovulacije, reproduktivnog sistema..

  ZAUSNJACI (PAROTITIS EPIDEMICA)

  Kategorija: Bolesti Uha
  ZAUSNJACI (PAROTITIS EPIDEMICA) Od ove zarazne bolesti uglavnom obolevaju deca. Uzrocnik bolesti je virus, a prenosi se pljuvackom. Vreme od zaraze do izbijanja bolesti traje od 14 do 20 dana. Kad nastupi bolest, dete najpre oseca umor, glavobolju, zatim bolove u nogama i rukama. Gdekad povraca, a u nekim slucajevirna zali se na bolove u grlu. Posle oteknu zaušne žlezde i lice. Zanimljivo je da u vecini slucajeva otekne leva strana lica, a posle i desna strana. U blažim slucajevima, kada se bolest zadržava samo na doušnoj žlezdi, oteklina prolazi za 8 do 10 dana, i bolest je savladana. U težim slucajevima bolest se produžava i do mesec dana. Zaušnjake prate komplikacije kao što su upala jaja kod muške dece te grudi i jajnika kod ženske dece. Ponekad dolazi i do nadražaja i upale moždanih opni i gušterace. .

  UREMIJA

  Kategorija: Bolesti Bubrega
  UREMIJA Uremija je najteži oblik hronicne upale bubrega. Bolest nastupa kad je bubreg tako oslabio i popustio da teško izlucuje štetne sastojke putem mokrace. Prvi simptomi bolesti su duševna potištenost i umor ciji uzrok bolesnik ne može da ustanovi. Bolesnik cesto mokri i danju i nocu, a mokraca je kristalno bistra. Nema apetita, odvraca se od jela, a uz to se pojavljuju prolivi i povracanje. Uz prve znakove bolesti javlja se glavobolja i nesanica. Bolesnik se oseca kao u polusnu iz kojega se budi na najmanji sum. Postaje bezvoljan i zbunjen. Nastaju trzaji u mišicima, koji cesto prelaze u grceve, a diše duboko i ubrzano. Na koži se pojavljuje svrbež, cesto i s prvim znacima oboljenja. .

  Lecenje:
  . .

  ZATVOR

  Kategorija: Bolesti Creva

  ZATVOR Lekovite biljke koje imaju efikasno dejstvo protiv zatvora dele se u 2 grupe. U prvu grupu spadaju biljke koje sadrže sluz i imaju mehanicko dejstvo, a u drugu one koje procišcavaju zahvaljujuci svojim hemijskim sastijcima. Najcešce se koriste sledece biljke: vodopija, bojanka, bobicasta paprat, slatki koren. Na osnovu sopstvenog iskustva izabracete biljku, koja ce imati najbolji efekat u vašem slucaju. Preporucuje se da ni jednu od ovih biljaka ne koristite duže sest meseci.

  Lecenje:
  .Ulja, koja se uzimaju u akutnim slucajevima ujutru:
  maslinovo ulje sa nekoliko kapi limunovog oka; 1 supena kašika svako jutro na gladan stomak ulje od slatkog badema: 3 supene kašike; deci i starijim ljudima dati samo 1 supenu kašiku ricinusovo ulje (veoma je korisno i pored loseg ukusa); 1 supena kašika za odrasle; 1 kafena kašicica za decu

  UPALA I SLABA FUNKCIJA ŽUCI

  Kategorija: Bolesti Razno

  UPALA I SLABA FUNKCIJA ŽUCI
  Lecenje:
  .
  .

  Saslav Caja: 1

   UPALA SLUZNICE USNE SUPLJINE STOMATITIS

   Kategorija: Bolesti Usta
   UPALA SLUZNICE USNE SUPLJINE (STOMATITIS)Upala sluznice ubraja se u najcešce bolesti usne šupljine. PojavIjuje se i kod dece i kod odraslih, a razni joj mogu biti uzroci. Kod dece nastaje uglavnom zbog nedovoljne nege usta, kao i od jakog prodora zubi. Kod odraslih može nastati od oštrih rubova zuba, zatim cigareta, suviše vrucih jela i pica i sl. Glavni znakovi upale su: jako crvenilo i oteklina cele sluznice usta i jezika, bolno žarenje, bljutav i gorak ukus te odvratan miris. Jezik je uglavnom obložen debelim sivo-belim slojem, a na rubovima cesto se mogu videti mehurici. Bolest je neugodna, gubi se apetit za jelo a i govor je popracen bolovima.. .

   Lecenje:
   . Lecenje svih vrsti upala sluznica sprovodi se na sledeci nacin. .

   UPALA USNICA CHEILITIS

   Kategorija: Bolesti Usta
   UPALA USNICA (CHEILITIS) Postoji nekoliko vrsti upale usnica, a dele se prema zakonima i podrucju koje je zahvatila upala. Medjutim, najcešce se pojavljuje tzv. suncana upala usnica (cheilitis solaris) i žvale (angulus infectiosus oris). Suncana upala usnica javlja se jacom oteklinom, pecenjem, svrbežom i Ijuštenjem. Žvale su bolest sluznice u usnim uglovima. Koža i sluznica su crvene, ispucane i prekrivene žutim krastama. Bolest se uglavnom prenosi zajednickom posudom za pice, a mogu je prouzrokovati nestrucno izradjena zubna pomagala.. .

   Lecenje:
   . Lecenje svih vrsti upala sluznica sprovodi se na sledeci nacin. .


   Saslav Caja:

    Syndicate content

    Bolesti Bubrega i Mokracnih Kanala
     
    AKNE
    AKNE - ROSACEA
    AKUTNA REUMATSKA GROZNICA
    AKUTNA UPALA BUBREGA
    AKUTNA UPALA ZGLOBOVA
    »