Herbateka
Početna
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Stranice: [
1
]
« prethodna tema
sledeća tema »
Odgovor
|
Štampaj
Autor
Tema: zalfija (Pročitano 850 puta)
mial
Novajlija
zalfija
«
poslato:
07.05.2006. 21:44 »
Citat
kako i za sta je sve mogu koristiti
Sačuvana
mial
Visnja
Gost
Re: zalfija
«
Odgovor #1 poslato:
16.06.2006. 05:45 »
Citat
Zalfija je dobra za infekciju usne duplje, nervozu stomaka, rasejanost, zaboravnost, nervozu, drhtanjer uku, dobra je i protiv kaslja. Eto, to je to sto ja znam:))
Verovatno ce neko drugi dodati jos neku stvar, pa cu i ja procitati.
Sačuvana
Freeholland
Gost
«
Odgovor #2 poslato:
21.06.2006. 00:06 »
Citat
Ako bas nikako niste sigurni za sta sve moze da upotriijebite zalfiju ili kadulju (Salvia officinalis L.) ali samo list zalfije onda zapamtite ovu izreku starih Rimljana:
KAKO UOPSTE MOZE COVJEK UMRIJETI AKO MU U BASTI RASTE KADULJA-ZALFIJA
Nemojte je prvise piti, najvise jednu soljicu dnevno i najvise 7 dana pa onda pauza od 14 dana pa Jovo na novo.
Inace Zalfija sadrzi jedan ne bas ukusan vec dosta gorak keton koji se strucno naziva TUJON a po sadrzaju tujona se mjeri kvalitet etericnog ulja kadulje-zalfije. Najbolja je ona koja sadrzi oko 40 tujona ... a cijena je nejada bilka 2 marke za jedan tujon...Litar = 40 tujona = 80 maraka...nekad bilo
Sačuvana
Dragana15
Novajlija
«
Odgovor #3 poslato:
23.06.2008. 16:14 »
Citat
Moram dodati da je zalfija odlicna za ciscenje lica,naravno ohladjiena.Obzirom da sam ranije imala problematican ten,doktorka mi je savetovala da nakon svakog kozm. tretmana stavljam obloge od zalfije.Zaista pomaze,pa i dalje to radim.Dodala je,takodje,da je zalfija dobra i protiv bora.
Sačuvana
Stranice: [
1
]
Odgovor
|
Štampaj
« prethodna tema
sledeća tema »
Prebaci se na:
Izaberite destinaciju:
-----------------------------