Molim vas za preporuku nekog prirodnog lijeka?
Imam 26.g.
Ultrazvukom color dopplerom dijagnosticirana mi je cista na lijevom jajniku veliÄine
uterus 58,8 mm x 37 mm. Cista je hipoehogenog sadrzaja, a vrijednosti tumoroznih biljega su:
CA-125 =36,13 (dozvoljeno do 35); -dakle kod mene povisena vrijednost
CA 19-9 = 3,88 (dozvoljeno do 39);
CA 15-3 =22,65 (dozvoljeno do 25)
Doktorica mi preporucuje laparoskopiju jer "sumnja" da ce cista nestati sama od sebe.
Na moj prijedlog da pokusamo najprije terapijski, propisala mi je lijek "primulut nor tb" koji trebam piti 7 dana u 2. fazi ciklusa (poceti piti 7.12.) pa ce nakon 3 mj ponoviti ultrazvuk.
Hormoni mi nisu testirani. Mjesecnica redovita zadnjih 7 mj. Prije toga izostanak od 3 mj.
***Prije 2 god drugi ginekolog mi je ultrazvucno postavio dijagnozu policisticnih jajnika pracenih simptomima neredovitih mjesecnica, blago pojacane dlakavosti, akni na bradi.
Sadasnja ginekologinja kaze da nemam policist.jajnike jer je posljednjim ultrazvukom ustanovljena samo 1 cista na lijevom jajniku, desni je uredan. (ranije ciste na oba jajnika su ocito nestale same od sebe)***
Na ovom forumu sam nasla nekoliko recepata za ciste na jajniku od kojih sam planirala poceti sa preslicom,kantarionom i hajduckom travom u jabucnom octu...
Nisam sigurna da li je to najbolji izbor ili mi predlazete nesto drugo?
Neznam da li ovaj prirodni lijek izaziva prsnuce ciste ili djeluje na njeno smanjenje,
smijem li ga koristiti uz navedeni lijek-primulut nor tb, uglavnom molim vas za misljenje i preporuku? Svako iskustvo i savjet su dobrodosli. Unaprijed hvala!