Imam 37 godina, i prestala sam pusiti vec tri godine. Pusila sam od 21-godine zivota, sve i svasta, i skupe i jeftine cigarete. Pokusvala da prestanem, pa ne pUsim nedelju dana i opet....propusim, sve dok jednog dana nisam osetila, kad spavam, zvizdanje u grlu i neki pritisak u grudima. Tacnije falilo mi je vazduha...bilo je i kalsicnog iskasljavanja, naravno propraceno kasljem. Onda sam smanjila cigarete na 5 dnevno. Ali i dalje sam se osecala kao da pusim mnogo, kao da sam prepusila. Otisla sam kod doktora rekao je da je to normalono.Posle se ispostavilo da imam neku alergiju tj.pocetak astme, uplasena sam odmah prestala, ali tad su pocele muke za zakasljavanjem,sve do gusenja od koga sam cesto pomisaljala da cu da umrem. Cak sam uvek morala da nosim flasicu vode sa sobom...Narvno to je trajalo i trajalo...valjalo je izbaciti sav taj katran iz pluca, jer bronhije kod pusaca su potpuno ne aktivne(ukocene) i trebalo je najmanje godinu i po dana da dodjem k sebi.
Sta da vam kazem posle toliko muke nije mi napamet palo da pusim vise, cak sam zamrzila cigarete, i prosto mi je zao sto sam mucila sopstveni organizam tolike godine.
eto kod mene je znaci slucaj strah od bolesti, zato sam prestala, i verujte ne padaju mi napamet cigarete a nekad sam bila opsednuta njima, pa ako mi zafale..to je bila frka trka...uzas! eto cak se nisam ni ugojila, to su gluposti kad kazu, a pocela sam da uzivam i u stvarima koje nisam volela, jer i ukus se povrati u normalo prilikom ne pusenja.